Kyminlinna on my mind.

Kyminlinna on profiloinut minua hyvinkin tehokkaasti viimeiset pari vuotta.

Kyminlinna on siis noin kaksi kertaa Vatikaanin kokoinen ja yli 200 – vuotta historiaa omaava linnoitusrakennelma Kotkassa, joka on käytännössä ollut hylättynä vuoden 2005 jälkeen kun armeija lähti sieltä.

Lisäksi aika, luonnonolosuhteet sekä välinpitämättömyys sen kunnosta on tehnyt sen, että esimerkiksi muuri murtuu ja parakeissa on hometta.

Miten se liittyy minuun?

No, minä asun aika lähellä Kyminlinnaa ja olen käytännössä pyörinyt sen liepeillä koko elämäni.

Olen siis nähnyt sen mitä sille tapahtuu ja sen etteivät päättäjien puheet ja teot ole menneet Kyminlinnan suhteen yksiin.

Että ihan yksinkertaistettuna niin kotipaikkani lähellä on historiallisesti arvokas linnoitusrakennelma ja olen halunnut vaikuttaa siihen , että se herää henkiin kun sen alennustilan katsominen on satuttanut ja Kotkalle valtavan voimavaran käyttämättä jättäminen myös turhauttanut silleen isommalla kädellä.

Lisäksi sen takia, että myöskin Hamina on minulle tärkeä ja he ovat osanneet hyödyntää oman linnoitusrakennelmansa täysin kulttuuri- ja vapaa – ajan tapahtumien järjestämisessä joita tullaan katsomaan vähän kauempaakin.

Historiallisen kohteen elvyttäminen ei ole mahdoton urakka eikä sen välttämättä tarvitse maksaa miljoonia vaan tahtotila ja halu saada se viriämään henkiin on avain menestykseen.

Kiinnostus ja halu saada tämä historiallinen kohde arvoiseensa asemaan on koko ajan kasvanut kotkalaisten ihmisten keskuudessa ja se on todella ilahduttavaa.

Tämä uusi kotisivuni on tehty ihan sen takia, että minua kiinnostaa moni eri elämänsektori kuten olen todennut ja kun minut taas tunnetaan enemmänkin pelimiesgenren edistämisestä ja Sargaaja – sivustosta, joten asioita on tässä vaiheessa pakko selkeyttää.

Jossain kohti vain pelkän sosiaalisen dynamiikan ja itsensäkehittämismateriaalin kirjoittaminen alkoi tuntua tylsältä ja aloin laittamaan Sargaajaan myös muita elämäni mielenkiinnon kohteita kuten Kyminlinnan puolustamista.

Se taas hämmensi ihmisiä.

Sinällään netti on täynnä mielipidekirjoituksiani useista eri lehdistä, Seuran haastattelu löytyy ja myös kuntalaisaloitteita on vino pino joissa puolustan Kyminlinnaa, joten totean nyt vain että Kyminlinna on minulle tärkeä, koska se on lähellä ja pystyn tuomaan huomiota sen avuksi.

Minusta vuorovaikutustaitoihin kuuluu myös se, että jos näet jonkun yhteiskunnallisen epäkohdan niin minusta siihen pitää puuttua.

Itsensä positiivisessa esille tuonnissa on myös tärkeää puolustaa itselle tärkeitä arvoja eikä vain käyttää hyviä vuorovaikutustaitoja jotta voi saada itselleen jotain.

Siksi Kyminlinnan puolustaminen voisi ihan hyvin istua Sargaajaan koska sen puolesta olen laittanut itseni kunnolla likoon ja ajanut asiaa joka on itseäni suurempi ja jonka edistäminen antaa arvoa myös alueelle jossa elän.

En enää usko poliitikkoihin ja minusta koko länsimainen yhteiskunta on täysin korruptoitunut ja päättäjämme niin politiikassa kuin talouselämässäkin ajavat vain omaa etuaan.

Kukaan ei enää edes yritä luoda uutta tai puolustaa jotain merkityksellistä asiaa vaan kaikki ajavat itselleen henkilökohtaista etua.

Se suututtaa sekä masentaa ja se tekee sen, että sitten sitä itse tajuaakin olevansa hyvien puolella ja itse omilla toimillaan muuttavansa maailmaa paremmaksi joka päivä.

Pelimiesgenren metodeilla olen saanut itselleni rohkeuden sekä kyvykkyyden edistää ja puolustaa sellaisia asioita ja arvoja jotka antavat mielekkyyttä minulle sekä muille.

Ja kun olen joskus maininnut , että historiaa on jo tehty, niin ennen kaikkea olen tarkoittanut sitä, että kun historiaa kuten Kyminlinnaa puolustaa, niin automaattisesti se nostattaa sinuakin koska ajat itseäsi suurempaa asiaa eteenpäin.

Kyminlinnalle on jo suljettu Facebook ryhmä ja sen puolesta tehdään asioita parasta aikaa, jotka eivät vielä näy.

Joten oman sivuston sille tekeminen, niin minusta minun sitä ei kannata tehdä ja haluan myös Sargaajan jäävän miehen itsensäkehittämissivustoksi, niin sitten ainoa vaihtoehto on laittaa se omalle sivustolle, jossa on siis kaikkea muuta kuin sosiaalisen dynamiikan kehittämistä ja itsevarmuuden rakentamista.

Olen Kyminlinnan puolesta paljon jo tahkonut yksin ja nyt tuota Kyminlinnan henkiin herättämistä viedään eteenpäin muiden toimijoiden kanssa, että katsomme mitä tapahtuu ajan kanssa.

Isommilla pelimerkeillä olisin itse tehnyt tarjouksen siitä Senaatti – Kiinteistöille ja alkanut rakentaa siitä matkailua-, vapaa- aikaa ja kulttuuria kehittävän keitaan.

Ja siellä on jo siis tehty paljonkin kulttuuria kuten kuvattu Suomen Hauskin Mies elokuva.

Published by anargia

Tähän pitäisi syntyä jarno jäppisen kotisivu. Juu, en ollut tajunnutkaan että tämmöinenkin alusta on ollut piilossa. Tänne tulee kaikki se mikä Sargaajaan ei mene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: